fbpx

Vrijheid is alles en al het andere is liefde.

Ongeacht wie je bent, zou het niet fantastisch zijn om niet te hoeven wachten je goed te voelen? Zou het niet aangenaam zijn om je eenvoudig fantastisch te voelen zonder reden? Zou het niet mooi zijn om je gelukkig te voelen over jezelf, je vooruitzichten, je relaties en je reden om ‘te zijn’ in deze wereld?

Ja. Natuurlijk zou het dat zijn.

Voor mij is vrijheid de meest belangrijke ervaring die mensen kunnen hebben. De vrijheid om je leven te creëren.

Helaas houden veel mensen zich gevangen in een mentale gevangenis. Gevangen door hoe ze de wereld ervaren. Vele mensen leren in zwart-wit over de wereld te denken. Ze realiseren nooit dat er vele manieren zijn om dezelfde gebeurtenis te ervaren.

Sinds je geboorte heb je gewoontes van denken, voelen en gedragen opgepikt. Veel van deze gewoontes houden je gevangen in ongelukkigheid, eenzaamheid, twijfel aan jezelf, zelfmedelijden, angst en haat. Deze op hun beurt, beïnvloeden je gezondheid, je relaties en je leven. Voor mij is iemand die zichzelf ketent aan de overtuiging dat leven leiden is, een voorbeeld van iemand die het leven miserabeler maakt dan nodig.

Wanneer ik het woord ‘vrij’ zeg, bedoel ik niet dat ik geen problemen heb of momenten dat ik fouten maak. Met vrij, bedoel ik het gevoel dat ik controle heb over mijn eigen leven, mijn eigen lot. Ik hoef niet exact te weten wat mijn toekomst voor mij in petto heeft, omdat ik me in staat voel om te gaan met wat dan ook en elk moment van mijn leven prachtig te maken.

Je hebt hetzelfde aantal problemen in je leven of je nou gelukkig en tevreden bent of verdrietig en miserabel. Het verschil is hoe vrij je bent van het negatief beïnvloed worden door die problemen. Het type mensen dat je ontmoet is hetzelfde of je succesvol relaties aan het bouwen of relaties aan het vernietigen bent.

Jouw keuze is om vrij te zijn in deze wereld ongeacht de omstandigheden of om overweldigd te zijn door de problemen en jezelf gevangen te nemen in de pijnvolle martelkamers van je eigen brein. De bron van menselijke misère is de wijze waarop we geleerd hebben onszelf te beperken door ons brein.
Zou het niet fijn zijn om te leren hoe je meer glimlachen op meer gezichten tovert, meer geluk in harten, een bijdrage te doen die de kwaliteit van leven voor sommige andere mensen in de wereld omhoog brengt?

Eenmaal blootgesteld aan de ideeën van vrijheid en liefde, zal het leven een nieuwe betekenis voor je krijgen die je in staat stelt om meer liefde, meer vrijheid en geluk te ervaren.

Scroll naar top