'De enige constante is verandering' is BS en belachelijk. Er verandert veel, maar de meeste dingen blijven zoals ze zijn.

Het is lang geleden dat koning Salomon (3000 v.C.) zijn beroemde woorden schreef: ‘Wat er was, zal er altijd weer zijn. Wat er is gedaan, zal altijd weer worden gedaan. Niets nieuws onder de zon.’ Nu wordt gezegd dat álles nieuw is onder de zon.
Amazon.com vermeldt meer dan 60.000 boeken met het woord change (verandering) in de titel en 12.000 met business change (bedrijfsverandering). De ene na de andere hype komt voorbij en wordt gepresenteerd als nieuw, revolutionair en 'je-van-het'.
Wie kan dit ooit alemaal bijhouden? Niemand. Forget it.
Niet kwantiteit maar kwaliteit geeft de doorslag. Het gaat erom dat u voortdurend stilstaat bij de vraag: "Investeer ik in het juiste?" Niet meer, maar mínder met maximale impact. Het meeste van wat we doen is onbeduidend en slechts een heel klein deel is van wezenlijk belang. In een wereld waarin verandering de hype is, is het de uitdaging om onderscheid te maken tussen fundamentele zaken en opschmuk. Om hoofd- van bijzaken te scheiden en radicale doorbraken van oude wijn verpakt in nieuwe zakken. En dat is wat ik al meer dan 25 jaar succesvol doe: het terugbrengen van de overvloed aan informatie, hypes, methoden en technieken tot DE ESSENTIE — in LEIDERSCHAP, MANAGEMENT en in BUSINESS. Zodat u zelf kunt bepalen waaraan u uw kostbare tijd en energie besteedt!

Scroll naar top