U roept mijn hulp in als u uw gedrag wilt VERANDEREN, persoonlijk LEIDERSCHAP wilt ontwikkelen, EFFECTIEVER wilt worden in wat u doet en uw DOELEN wilt BEHALEN. En alleen als u écht en onvoorwaardelijk bereid bent om te doen wat daar voor nodig is.

Ik 'denk hardop', smul van het uitdagen van de status quo en doorbreek - liefdevol confronterend - belemmerende patronen. Daarbij pas ik de door mij ontwikkelde ESDS methode — Eerst Stoppen Dan Starten — succesvol toe.

Over Marcel W. Thewissen


Mijn naam is Marcel Thewissen. Ik ben in 1969 als tweede kind geboren uit een Noord-Hollandse moeder en een Zuid-Limburgse vader. Woonachtig in Maastricht en vader van drie volwassen kinderen.

Ik vermoed echter dat dit niet de informatie is waarnaar u op zoek bent.

U vraagt zich waarschijnlijk af, of ik uw tijd en aandacht waard ben?

Dat is niet voor iedereen het geval.

Ik hou van duidelijkheid. Dat mag u dan ook van mij verwachten. Vorm daarom uw eigen beeld en lees hieronder wanneer dat wél, én ook zeker níet zo is.

1 — Proberen vind ik onzin. U doet iets of u doet het niet. Daar zit niets tussen in.

Ik werk alleen met mensen en bedrijven waar ik een "Hell Yes!" tegen zeg. In alle andere gevallen is het een "Nee". Zo voorkomen we dat we elkaars kostbare tijd en geld verspillen. Proberen doen we niet en iets willen is niet goed genoeg. Er is namelijk een levensgroot verschil tussen iets willen versus onvoorwaardelijk bereid zijn om te doen wat daarvoor nodig is. Ook als dat tijdelijk oncomfortabel voelt en betekent dat harde noten gekraakt moeten worden.
Behoort u tot deze laatste categorie? Lees dan verder.

2 — U kiest uw gedrag. Altijd. Niets of niemand anders doet dat voor u.

Ik geloof dat mensen en dus ook bedrijven geen problemen hebben, maar problemen doen. Als mensen hebben we goede manieren gevonden om ons slecht te voelen en uitstekende recepten bedacht om in de puree te geraken. En als organisaties hebben we de meest ingenieuze processen en procedures ontwikkeld om goede klanten weg te jagen, medewerkers te demotiveren en bakken met geld te verspillen. Dit betekent dat we problemen en dat waar we last van hebben onbewust en met automatisch gedrag zelf mee in stand houden. En dat we datgene wat we zeggen zo graag te willen, zelf saboteren.
Bent u van mening dat alles wat niet goed gaat in uw bedrijf en leven door anderen wordt veroorzaakt? Kunt u er niets aan doen Vindt u zichzelf geen onderdeel van het probleem? Stop dan hier met lezen want dan wil ik niet met u werken. Want ik zie het cultiveren van slachtofferschap en het zich aanmeten van de rol van slachtoffer, als een van de grote oorzaken van de huidige problemen in de maatschappij. Ziet u zichzelf echter wel als onderdeel van het probleem, dan feliciteer ik u. Want in dat geval bent u ook onderdeel van de oplossing. En dan nodig ik u uit om door te lezen.

3 — Niet meer, maar minder en beter.

De wijsheid van het leven bestaat uit het verwijderen van wat niet essentieel is — Lin Yutang

De ene na de andere hype komt voorbij en wordt gepresenteerd als nieuw, revolutionair en 'je-van-het'. En we menen continue mee te moeten doen in de race om meer, meer en meer. Het is echter zaak om onderscheid te maken. Het meeste van wat we doen — onze activiteiten, krachten, middelen en ideëen — heeft weinig waarde en levert weinig op. Aan de andere kant werken een paar dingen fantastisch en hebben een enorme impact. Het is misschien even wennen aan het idee van 'minder, maar beter'. Zeker als u in het verleden door klanten, aandeelhouders, of andere mensen bent beloond voor meer doen... en steeds maar meer doen. Op een bepaald punt zorgt meer doen er echter voor dat uw voortgang afneemt en zelfs tot stilstand komt.
Als u nu denkt dat u toch echt meer en alles moet en echt niet anders kunt, stop dan hier met lezen. U heeft in dat geval namelijk uw vermogen om te kiezen al opgegeven en houdt uzelf gevangen in hulpeloosheid. Als u echter onderscheid durft en kunt maken, lees dan verder.

4 — Stoppen is vaak het verborgen en grootste probleem van échte verbetering.

Of het nou keer op keer het opsteken van de laatste sigaret is. Of (privé of zaken)partners die er jaren over doen om van elkaar af te raken. Of de interimmanager wiens kracht ligt in de zekerheid dat z/hij zal weggaan en dan te lang door blijft gaan. Door blijven gaan met geldverslindende projecten en onrendabele activiteiten 'omdat we er al zo veel in geinvesteerd hebben'... Stoppen is vaak het verborgen probleem van verandering. En dit 'niet stoppen' is vaak goed georganiseerd waardoor mensen zichzelf en anderen misleiden en klem houden. Pas als u weet hoe u echt stopt, zullen de overblijvende activiteiten echt tot bloei en tot hun recht komen. Pas dan valt de regen op vruchtbare grond. En pas dan is het tijd om te kiezen voor eventuele nieuwe, betere activiteiten. Voor die tijd is het alsof u met een voet op het gaspedaal duwt en met de andere op de rem. Het maakt een hoop kabaal, kost veel energie en per saldo schieten u en uw bedrijf er niets mee op.
Als u gehecht bent aan 'niet stoppen', uw leven een aaneenschakeling is van 'stoppen met stoppen' en u dat geen windeieren legt, ga hier dan vooral mee door. In dat geval kan ik u niet helpen. Bent u echter bereid om te doen wat nodig is om te stoppen met datgene wat u en uw bedrijf nu (nog) belemmerd, dan bent u van harte welkom.

U bent er nog? Mooi.

Hieronder kunt u kort lezen wat ik voor u en uw organisatie kan betekenen. Meer informatie daarover vindt u onder de menukeuzes Coaching en Business.

Als executive coach en sparringpartner van directies help ik u uw doelen te overtreffen.

Als executive, directeur, topmanager, ondernemer of bestuurder werk ik met u aan effectieve (gedrags)verandering zodat u uw doelen overtreft. Als sparring partner van uw Executive Management Board, Raad van Bestuur of Raad van Commissarissen ontvangt u haarscherpe feedback, teamcoaching en concrete adviezen.

 

Als business consultant implementeren we binnen 10 tot 12 weken een praktische en bewezen strategie om minimaal 10% groei per jaar te realiseren.

Er zijn te allen tijde kansen in elk bedrijf en het zijn dezelfde kansen in elk bedrijf. Ook in uw organisatie. In één IMPACT cycle help ik u die kansen te verzilveren en creëren we een klimaat waarbinnen u dit met uw eigen mensen kunt herhalen.

Als adviseur help ik u uw leiderschap te versterken en dat van uw team verder te ontwikkelen.

Waarom zouden mensen zich door u laten leiden? De eerste persoon die u moet leiden bent u zelf. Om dit effectief te kunnen doen, is het essentieel om eerst te weten wat uw aannames en vooronderstellingen zijn ten aanzien van mensen, leiding geven en leiding ontvangen. Pas als u écht menselijk gedrag begrijpt — om te beginnen uw eigen gedrag — kunt u anderen helpen om hun gedachten, gevoelens, acties, gedragingen en resultaten die deel uitmaken van hun leven, te veranderen. Pas dan hebt u het vermogen om een echte leider te zijn. Leer wat 's werelds beste managers anders doen en 'get (sh)it done'.

MARCEL'S MASTERMIND

Netwerk met gelijkgestemden en help elkaar hordes te nemen die een ander al succesvol genomen heeft.

Feedback & Reviews​

Samen met mijn collega heb ik deze zeer waardevolle training gevolgd. Voor mij meest waardevolle was dat ik kan inzien wanneer dit ingezet kan worden bij werknemers van mijn bedrijf. In ons bedrijf hebben we inmiddels succesvol Radical Impact COACHING diverse malen ingezet.

Paul van den Brink

HR Manager at UTC Aerospace Systems

Eindelijk een nieuwe manier van coachen. Heel simpel en o zo effectief. Het heeft me laten zien hoe het makkelijker en beter kan. Deze manier van coachen en de manier waarop Marcel het brengt is verhelderend en effectief. Een must voor iedereen die iets wil betekenen voor een ander.

Bianca Simons

Mindset Coach @ SimonsSuccesAcademy

Marcel is een enthousiaste, positieve maar vooral luisterende mentor. Al luisterend en doorvragend komt Marcel tot de kern van de vraag wat een persoon bezighoud. Dit gebeurt in een prettige, open setting waar ook nog eens ruimte is voor humor ! Dit stelt je op je gemak en legt de basis voor een gezamelijke "ontdekkings"reis met de focus op de eindbestemming.

Chris Diederen

Procesmanager ICT bij Zuyd Hogeschool
Scroll naar top