fbpx

Ik help jou snel en effectief om verandering te realiseren en leiderschap te versterken — bij jezelf, in je bedrijf en gezin.


Persoonlijke effectiviteit, Leiderschapsontwikkeling, Organisatieverandering, Oplossen van Conflicten, High Performance Teams, Dynamieken en menselijke dilemma's in familiebedrijvenProvocatieve Relatietherapie,
Effectief communiceren met kinderen.

OVER MIJ, MARCEL THEWISSEN


Tijd vind ik het belangrijkste waarover we beschikken. Daarom hieronder als eerste wat je wat mij betreft moet weten. Gevolgd door wat je niet hoeft te weten maar waarschijnlijk wel wilt. En als laatste onderaan de pagina droge feiten qua opleiding en werkervaring.

Wat doe ik en waarom?

Het is mijn streven om ambitieuze mensen beter te laten functioneren, topmanagers menselijker en daarmee organisaties gezonder te maken en ouders te helpen een ijzersterke band met hun kind(eren) en een liefdevol gezin te creëren. Organisaties waar medewerkers plezier hebben en een gevoel van betekenis. Gezinnen zonder macht, dwang en hoogoplopende conflicten ook als er sprake is van een scheiding.

Ik richt mij op topmanagers omdat deze verantwoordelijk zijn voor in totaal duizenden mensen. Ik richt mij op ouders omdat deze verantwoordelijkheid dragen voor hun kinderen. Te vaak vinden interventies op middenmanagementniveau plaats waarna er helemaal niets veranderd omdat het wordt tegenhouden door het topmanagement. Net zo vaak worden kinderen getraind maar staan ouders verbetering in de weg.
Zo heb ik meer effect.

Economie, leiderschap en psychoanalyse

Of je nou op het werk, thuis of bij je partner en gezin bent, jouw hoofd en hart heb je altijd bij je. En die bepalen je gedrag.
Het is mijn ervaring dat mensen datgene waar ze last van hebben met eigen onbewust en automatisch gedrag mee in stand houden. En dat ze onbedoeld het gewenste doel saboteren. Ongeacht de situatie. Ongeacht de context. Dit is universeel en op alle vlakken toepasbaar.

Met mijn kennis en ervaring van management (1993, BIK Drs., Universiteit van Tilburg), economie (1994, Econ. Drs., Universiteit van Tilburg), en psychosociale therapie (2010, Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg), werk ik op het snijvlak van leiderschap en organisatiegedrag in combinatie met management en psychoanalyse.

Nog iets persoonlijks...

In 1969 geboren. Woonachtig in Maastricht. Een fantastische vriendin. Drie volwassen kinderen die inmiddels zelfstandig wonen.

Wat ik heb gedaan

> 1993, Bestuurlijke Informatiekunde Drs., Universiteit van Tilburg > 1994, Economie Drs., Universiteit van Tilburg > In 1994 gestart als organisatie- en ICT consultant bij BSO/Origin. Vervolgens als projectleider, innovatie adviseur, project-, team- en programma manager gewerkt voor onder meer ABP, ACC Heerlen, APG, Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat, Philips, Vodafone en WML > 2008, gestart als zelfstandig ondernemer en gewerkt voor onder meer CoachWeb, Coöperatie Cohesie U.A., Dela, Ericsson, Fokus, Gemeente Heerlen, Gemeente Leudal, GIMD, Koraal, Manpower Group, Nive, Playing for Success, Provincie Limburg, Radar, Stichting Kanker en Talent, Stichting Kom Leren, Stichting Schoon GMS/Relim, Thorzo Gezinshuizen, Trajekt, UTC Aerospace Systems/Hamilton Sundstrand, VDL Nedcar en Xonar > 2009, als psychosociaal therapeut erkend door het NVPA, RCBZ en zorgverzekeraars (RCBZ) > 2015, 'Het Therapeutisch Theater' te Maastricht.

En wat nog meer

> Uiteenlopende project en programmamanagement trainingen (ISES International) > Paradoxaal Adviseren en Adviesvaardigheden (De Baak, PAO, Bureau Zuidema) > NLP Practitioner en NLP Master Practitioner (IEP en Richard Bandler) > (Provocatieve) Hypnotherapie (Umami UK, Hypnose Academie) > Ecologisch veranderen van organisaties (IEP) > Logische niveaus en rollen in begeleiding (IEP) > NLP voor trainers (IEP) > Provocatief Coachen & Relatietherapie (IEP) > Systemisch Werken (Quantum-Leap, > UPW (Tony Robbins) > Expert Academy (Brendon Burchard) > High Performance Academy (Brendon Burchard) > Achievement Accelerator (Brendon Burchard).

Scroll naar top