fbpx

Mijn naam is Marcel Thewissen

&

IK LAAT U BARSTEN!

Natuurlijk niet letterlijk. Ik bedoel de patronen en vicieuze cirkels waarin u persoonlijk of zakelijk, al dan niet met anderen, klem en gevangen zit.
Daarmee stoppen is vaak het echte, verborgen probleem van verandering. Dat heb ik u al verteld op mijn homepagina. Omdat dit de essentie is voor het behalen van succes, vind ik het de moeite waard dit hier te herhalen. Mensen en bedrijven zitten vaak klem tussen de wil om te stoppen en het klaarblijkelijk onvermogen om dit te doen. Ze hebben vaak briljante, verhullende manieren gevonden om het 'niet stoppen' te organiseren waardoor ze door gaan met dingen waar ze nu juist mee wilde stoppen. Het lijkt zo makkelijk en blijkt zo moeilijk. Ze geven met de ene voet vol gas en trappen met de andere vol op de rem. Het kost een bak aan energie, maakt enorm veel herrie en per saldo schieten ze er geen meter mee op. Hoeveel gas ze ook geven.

“It’s hard to start something new if you don’t stop something else.” 

MARCEL THEWISSEN
Als BUREAU MOEILIJKE ZAKEN help ik u met stoppen. Stoppen met wat u gevangen houdt en verhindert om problemen blijvend op te lossen en succesvoller te zijn. Want alleen als u daarmee stopt, komen nieuwe initiatieven, plannen en acties tot volle bloei. Pas dan valt de spreekwoordelijke regen op vruchtbare grond.

IK WIL NU AAN DE SLAG

En plan een gesprek om vrijblijvend te bespreken hoe.

DE HUIDIGE BENADERINGEN VAN ONZE PROBLEMEN WERKEN NIET!

  • De statistieken dat meer dan 50% van de verandertrajecten en projecten binnen organisaties mislukken, zijn alom bekend. Nieuwe hypes, fancy klinkende buzzwords en duurbetaalde plannen van aanpak, geschreven door net zo duur betaalde business consultants, kunnen dit blijkbaar niet voorkomen. Wéér nieuwe methoden en technieken met blitse corporate productnamen als Lean, Six-Sigma, en Agile zijn vaak een (commercieel) doel op zich maar blijkbaar geen garantie voor succes. Niet voor u in ieder geval.
  • Gemiddeld plegen in Nederland vijf mensen per dag zelfmoord; in 2017 een totaal van 1.917 mensen waarvan een zorgwekkende stijging te zien is bij jongeren van 10 tot 20 jaar. En het zijn er ieder jaar meer.
  • 10 minuten doktersbezoeken krijgen geen resultaten en het voorschrijven van pillen om symptomen te maskeren, lost geen problemen op.
  • Patiënten moeten gemiddeld acht weken wachten op een intakegesprek voor gespecialiseerde hulp nadat zij zich bij de huisarts melden met klachten, terwijl die niet meer dan vier weken zou mogen zijn.
  • Meer dan 2 miljoen Nederlanders lijden aan een psychische stoornis, zoals persoonlijkheidsstoornissen, depressie of angst- en paniekstoornissen en 4% heeft ernstige mentale stoornissen.
  • 1 op de 7 werkende Nederlander heeft last van burn-out klachten en 16% van de verzuimde werkdagen in Nederland heeft werkstress al reden.
  • Bijna 1 op de 3 huwelijken in Nederland eindigt in een scheiding.

HET HOUDT NIET OP. NIET VANZELF.

In Nederland zijn er naar schatting zo'n 40.000 zelfbenoemde coaches en Amazon.com vermeldt meer dan 50.000 boeken met coaching in de titel, meer dan 60.000 met het woord business change en meer dan 70.000 boeken met het woord success of change in de titel.
De hoeveelheid aan de meest uiteenlopende soorten van coaching en consultancy is enorm. En dit aanbod blijft maar toenemen. Want nieuw wordt gezien als beter. En nieuw staat symbool voor hoop. En hoop doet leven, niet waar?

"Never time to do it wright. Always time to do it over."

MARCEL THEWISSEN
Spreken TT zw 05
WvdO 2014 _2.ZW
Bedrijven die weer een nieuw systeem of manier van werken, vaak oude wijn in nieuwe zakken, binnenhalen als hét wondermiddel dat alle problemen nu voorgoed gaat oplossen. Om vervolgens enkele jaren later en miljoenen euro’s lichter, teleurstellend te moeten concluderen dat het toch weer niet gelukt is. Managers die onbewust verandering en vernieuwing blokkeren, teleurgesteld zijn en vol enthousiasme inzetten op de volgende managementhype en leiderschapsrage. Weer een nieuwe methodiek. Weer een nieuw informatiesysteem. Ze doen meer van hetzelfde.

En meer van hetzelfde is niet de oplossing maar onderdeel van het probleem.
En zolang u blijft betalen voor hulp die niet helpt en advies dat eerder geadvizeur te noemen is, blijft dit een zeer lucratief verdienmodel voor coaches en consultants.
Hoe meer boeken er verschijnen over geluk, succes en persoonlijke ontwikkeling hoe ongelukkiger we ons lijken te voelen. Net zoals de vele exotisch klinkende management en leiderschapsmethodieken die geen zoden aan de dijk zetten. Een doodlopende weg want met de meeste ervan slaat u nog geen deuk in een pakje boter.

DIT MOET ANDERS. DIT KAN ANDERS. EN DIT DOE IK ANDERS.

Met mijn kennis en ervaring van Management (1993, BIK Drs., Universiteit van Tilburg), Economie (1994, Econ. Drs., Universiteit van Tilburg) en Psychosociale Therapie (2010, Nederlands Verbond voor Psychologen, Psychotherapeuten en Agogen en het Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg), combineer ik leiderschap en organisatiegedrag met management en psychoanalyse.

Al meer dan 25 jaar heb ik als consultant en manager, gestart in loondienst en daarna als zelfstandig professional, ervaren dat bedrijven tegen beter weten in doorgaan met belemmerende werkwijzen en zo onbedoeld de verstikkende status quo handhaven. En dat het ze ondanks de beste bedoelingen niet lukt om op te houden met het verrichten van zelfsaboterende werkzaamheden die ze, al dan niet samen met anderen, blijven verrichten. Stoppen bleek verbazend moeilijk te zijn.

Enkele samenwerkingspartners

Logo's bedrijven zw
MT zw

"Ik ga niet naar een psycholoog! Ik ga naar Marcel want dat werkt."

ANKE (Naam gefingeerd vanwege privacy redenen)

Als psychosociaal therapeut , van 2009 tot 2016 handelend onder de naam 'De Positieve Intentie, niets mooier dan mensen', heb ik gezien dat mensen datgene waar ze last van hebben met eigen, onbewust en automatisch gedrag mee in stand houden. En dat ze onbedoeld het gewenste doel saboteren. Ongeacht de situatie. Ongeacht de context. Dit is universeel en op alle vlakken toepasbaar. In bedrijven, in gezinnen en relaties. Onderzoek toont aan dat als dokters hartpatiënten vertellen dat ze zullen sterven als ze hun gewoontes niet veranderen, dat slechts 1 van de 7 dit succesvol lukt. 1 op de 7. Dat is slechts 14%. Verlangen, wilskracht en motivatie zijn blijkbaar niet genoeg. Zelfs niet als het letterlijk een zaak is van leven of dood. Zelfs dan is veranderen ontzettend moeilijk.

Er is dan ook iets anders aan de hand. Leren is vooral afleren. Uw eigen gedrag is de zwakke schakel tussen uw plannen en de resultaten die u boekt. En u gedrag dat kiest u. Die keuze heeft u. Elke situatie opnieuw. U heeft dan ook geen problemen. U doet ze. Want u gedrag dat kiest u zelf. Onbewust en bewust. En alleen door voor de volle 100% de verantwoordelijkheid te nemen voor u gedag en de gevolgen daarvan, kunt u hindernissen overwinnen en de belemmerende patronen doorbreken om langdurend, blijvend succes te realiseren. Persoonlijk, in bedrijf, in gezin en in relaties. Want elke échte verandering gaat nu eenmaal gepaard met het doorbreken van patronen. We zijn namelijk gewoontedieren en als het spannend is, vallen we terug op wat we kennen en op wat we weten. Onze vertrouwde patronen. Hoe vervelend en pijnlijk dan ook.
Stoppen is vaak moeilijk, maar niet onmogelijk. Vliegen naar de maan vonden we jaren geleden ook moeilijk en toch doen we het nu.

VAN HARTE GEFELICITEERD!

Want ook u kunt het. Er zit namelijk geen 'tenminste-houdbaar-tot' en ook geen vervaldatum op uw vermogen om continue te groeien, te vernieuwen en te verbeteren om een enorme impact te hebben op uw eigen leven én dat van anderen. Ook u bent sterker, veerkrachtiger en tot veel meer in staat dan u voor mogelijk houdt en ze u willen laten geloven. Ook u kunt stoppen.
En als BUREAU MOEILIJKE ZAKEN help ik u daar als eerste mee. Want stoppen is het noodzakelijke voorwerk dat gedaan moet worden om vruchtbare grond te creëren. Vruchtbare grond waarin zaadjes geplant kunnen worden die vervolgens tot volle bloei kunnen komen. Doet u dit niet dan zijn al uw inspanningen gedoemd te mislukken want dan blijft de regen op onvruchtbare grond vallen.

"IF YOU ARE HAPPY IN THE SHIT, SHUT UP AND STAY THERE."

MARCEL THEWISSEN
 
Ik doe alles wat nodig is om u te helpen stoppen en dat verwacht ik ook van u.
 
En ja, stoppen kan verbazend moeilijk zijn. Ik werk dan ook alleen samen met mensen en bedrijven die bereid zijn om te doen wat daar voor nodig is; geen ge-ja-maar… wel de mouwen opstropen… en handen vuil maken. Ik neem geen genoegen met proberen.

Het is een “Hell Yes!” Of een “Nee”.
 
En als het dan nee is, even goede vrienden maar geniet dan in ieder geval van uw probleem.
 

IK GA NU AAN DE SLAG!

En wil weten wat daar voor nodig is.

Scroll naar top