fbpx

De huidige benaderingen van onze problemen werken niet!

  • Gemiddeld plegen in Nederland vijf mensen per dag zelfmoord; in 2017 een totaal van 1.917 mensen waarvan een zorgwekkende stijging te zien is bij jongeren van 10 tot 20 jaar.
  • 10 minuten doktersbezoeken krijgen geen resultaten en het voorschrijven van pillen om symptomen te maskeren, lost geen problemen op.
  • Patiënten moeten gemiddeld acht weken wachten op een intakegesprek voor gespecialiseerde hulp nadat zij zich bij de huisarts melden met klachten, terwijl die niet meer dan vier weken zou mogen zijn.
  • Meer dan 2 miljoen Nederlanders lijden aan een psychische stoornis, zoals persoonlijkheidsstoornissen, depressie of angst- en paniekstoornissen en 4% heeft ernstige mentale stoornissen.
  • 1 op de 7 werkende Nederlander heeft last van burn-out klachten en 16% van de verzuimde werkdagen in Nederland heeft werkstress al reden. 

Triest? Absoluut en in meerdere opzichten.

In Nederland zijn er naar schatting zo'n 40.000 coaches en Amazon.com vermeldt meer dan 60.000 boeken met het woord therapy in de titel en meer dan 50.000 met coaching. De hoeveelheid aan de meest uiteenlopende soorten van coaching en therapie is enorm. Wat daar zeker aan bijdraagt is dat het aantal stoornissen in de DSM (Diagnostic and Statistical Manual of Mental Disorders), internationaal het meest gebruikte classificatiesysteem voor psychiatrische aandoeningen — door mij 'de Bijbel om iedereen gek te verklaren' genoemd — maar blijft toenemen. Ziekten en stoornissen als zeer lucratief verdienmodel. Voor elke stoornis en diagnose ('Riaggnose...') verschijnt wel een nieuwe pil of hype om deze te behandelen. En zo gaan het aantal problemen, stoornissen en diagnoses hand in hand met het aantal nieuwe pillen, behandelingen en therapieën. En hoe meer boeken er verschijnen over geluk, succes en persoonlijke ontwikkeling hoe ongelukkiger we ons lijken te voelen. Een doodlopende weg dus.

 

 

 

 

Met een duizelingwekkend en elke dag toenemend aanbod van coaches, therapieën en de meeste exotische vormen van persoonlijke ontwikkeling is het zaak om in alle hype onderscheid te maken tussen hoofd- en bijzaken. Er zijn veel meer trainingen, workshops, opleidingen en boeken om te leren en te lezen dan we tijd en middelen hebben. Met de meeste ervan sla je nog geen deuk in een pakje boter. De kunst is om maximale impact te creëren met zo min mogelijk middelen. En dat is waar Radical Impact COACHING voor staat.

Leren is vooral afleren

Leer aangeleerde en onnatuurlijke kunstjes af, ontsnap aan alles waarin je — vaak tegen beter weten in — bent gaan geloven en leer jezelf veel beter kennen. Leer hardop denken en doe datgene waarvan jou is gezegd dat dit écht niet kan, hoort of gepast is. Durf achterhaalde en gekunstelde technieken overboord te gooien. Ervaar hoe bevrijdend en effectief het kan zijn om jouw expertstatus en structuur los te laten. Niet als doel op zich. Wel om jou als coach, therapeut, pycholoog, manager en hulpverlener te laten ervaren wat er nog meer is dat exponentieel bijdraagt aan jouw groei. Met Radical Impact COACHING mag en kan je gewoon mens zijn en geen gedresseerd aapje.

Dag hoofd, hallo buik!

Om mensen echt te kunnen helpen moet je ze beïnvloeden. Dan dien je dus eerst te weten wat ze nu al beïnvloedt en dien jij ver, heel ver te durven gaan om dit helder te krijgen.
Je hebt vast ook geleerd dat het professioneel is om jouw gevoelens in een zakelijke relatie te negeren, humor achterwege te laten en om besluiten te nemen met het hoofd. En that's a bloody shame! Want signalen van jouw lichaam zijn de beste graadmeter en intelligentie. Door deze te erkennen, te herkennen en juist in te zetten, worden drijfveren onder gedrag overduidelijk. En dat is essentieel om resultaat te boeken en dát is tenslotte waar ze je voor betalen.

Verander de 'therapie- en slachtoffercultuur' van persoonlijke ontwikkeling

Je wordt uitgedaagd om buiten de grenzen te treden van wat gangbaar en sociaal wenselijk wordt geacht. Een cultuur waarin symptomen worden bestreden, mensen gedrogeerd en ze hun keuzemogelijkheden opgeven. En zo afhankelijk in plaats van onafhankelijk worden gemaakt van pillen en hulpverleners, daar waar ze dit echt niet hoeven zijn. Jij gaat onderdeel uitmaken van een groep Radical Impact Coaches die mensen gaat helpen ontsnappen uit de aangeleerde hulpeloosheid om ze verantwoordelijkheid te laten nemen voor hun eigen leven, de maatschappij en de wereld. Jij hebt de belangrijke en waardevolle taak om mensen te helpen de bereidheid daartoe te verhogen. Want de bereidheid om die verantwoordelijkheid op zich te nemen is identiek aan de beslissing om een zinvol leven te leiden. En dát is waar het uiteindelijk om draait. Voor jezelf en de mensen die je helpt.

Wees de BESTE COACH die je zijn kunt!

Als jij het behalen van concrete resultaten voor jouw cliënten de beste referentie vindt en als jij écht een IMPACT wilt maken in het leven van de mensen waarmee je werkt, dat is de 5 daagse  TOP COACH INTENSIVE voor jou een absolute must. Welkom alvast bij deze selecte groep!

Reviews​

Radical Impact COACHING is een vorm van coachen waar ik geen kennis van had. Sterker nog, er lag bij mij een lading op. Ik was er benieuwd naar en het beeld dat ik had veranderde na de training. Vanuit een diep respect voor en vanuit het contact met de ander, wakker je een vuur aan dat aanzet tot bewegen. De aanvliegroute is heel anders, maar de grondhouding niet. Prachtig!

Arnold Soplantila

Consultant @ATUM Consult & Job Coach @Calder UK Ltd

Helaas duurde deze training slechts 4 dagen. Het smaakt wat mij betreft echt naar meer!
Marcel laat je kennismaken met een ludieke en bijzondere manier van communiceren; doorspekt met humor leer je anders te denken en te doen. De effecten op de persoon die je benadert zijn wonderbaarlijk. Zelf pas ik het veel toe in mijn coachingpraktijk. Een echte aanrader!

Germa Holtus

Cultural Diversity Consultant, Trainer, Coach @Connect2improve

Deze TOP COACH INTENSIVE van Marcel Thewissen is een aanrader! Hij biedt deze training aan voor professionals die een ruimer en meer open gesprek willen aangaan met hun klanten. Met Radical Impact COACHING de ander in beweging brengen die misschien al heel lang niet meer in beweging is geweest.

Jean Debets

Reintegratieconsulent, docent gevaarbeheersing, trainer, supervisor, coaching. Gemeente Heerlen | JEMA Training & Coaching

WEES DE BESTE COACH DIE JE ZIJN KUNT, DURF DOOR TE GAAN WAAR HET OVERGROTE DEEL VAN JOUW COLLEGA'S STOPT EN BOEK FANTASTISCHE RESULTATEN IN MINDER TIJD!

Vragen? Stuur een e-mail naar marcel@marcelthewissen.com

Disclaimer

Als jij je na het lezen van deze pagina afvraagt of Radical Impact COACHING jouw tijd en aandacht waard is... voor veel lezers is mijn antwoord NEE. Hier zijn drie redenen voor:

— 1 —
Als het voor jou heel belangrijk is dat klanten je aardig vinden en er een klik dient te zijn, en je daarom kiest voor een hele empatische en begripvolle aanpak, of dat nou het meest effectief is of niet. Voor mij heeft het behalen van resultaten de hoogste waarde en dat is dan ook waarom ik de resultaten boek die ik boek. Jouw klanten zijn niet op zoek naar een nieuwe vriend of oma-stijl van mededogen. Het maakt ze niet uit of jouw mooie bank comfortabel zit. Ze betalen je om resultaten te krijgen. Punt.
Laat ik ook hier de populaire mythe verbreken ... klanten hoeven jou niet te mogen of zich prettig te voelen om te veranderen. En als je nu denkt: "Hoe zit het met ethiek?" Ik denk dat ethiek eenvoudig is ... Begrijp dat het jouw taak is om resultaten te boeken. Als je geen resultaten krijgt, breng je geen geld in rekening. Simpel en wel zo eerlijk.
Om jouw klanten te kunnen helpen, moet je ze beïnvloeden. En om ze te kunnen beïnvloeden, moet je weten wat hen al beïnvloedt. Je moet bereid zijn om te provoceren, een soort van ongemak te creëren en om te gaan met een aantal sterke emoties om de cliënt te helpen de veranderingen te krijgen waar z/hij naar op zoek is. Te veel coaches en therapeuten zijn veel te klinisch en steriel in hun gedrag en taal, en dit is vaak een grote fout. Omdat we geen intellectueel begrip en conceptuele gesprekken willen. Reacties, gevoelens en verschuivingen in gemoedstoestand is waar we op uit zijn. Dus als jij niet bereid bent om te doen wat nodig is om jouw klanten te helpen, is Radical Impact COACHING niet voor jou.

— 2 —
Als je verliefd bent op diagnoses en de DSM (het boek dat iedereen gek verkaard ...) als jouw Bijbel beschouwd. Als jij het idee van geestesziekte accepteert als een kader bij het doen van veranderwerk, bewijs jij jezelf en jouw cliënten een slechte dienst. Door in dat frame te werken, versterk je uiteindelijk het frame en alle aannames en uitgangspunten erachter. Dus het is GEEN handig kader als je geïnteresseerd bent in het creëren van verandering.
Ik bestempel mensen niet als "chronisch", te "ziek" om te helpen of dat ze gewoon niet willen veranderen. In de meeste gevallen is de realiteit dat de professional gewoon niet weet wat hij moet doen. En in plaats van hier te stoppen, geloven ze dat de cliënten niet kunnen veranderen en proberen de cliënt te hypnotiseren om ook dit te geloven en dat hij drugs moet gebruiken. Wie heeft er vijanden nodig als we verlichte professionals zoals deze hebben om ons te helpen ...
Ik geloof niet dat er iets 'fout' is met mensen. Ze hoeven niet te worden gerepareerd. Mijn frame is om problemen, symptomen en issues van mijn klanten als gedrag te benaderen. Ze hebben geweldige manieren gevonden om zich ellendig te voelen. En als ze eenmaal andere opties hebben ervaren in hoe ze zich kunnen gedragen, zullen ze uiteindelijk een betere keuze maken.
Als jij hierdoor beledigd bent, stop dan met lezen. Verder lezen is tijdverspilling. Ga dan naar een film. Veel leuker.

— 3 —
Als je geen gevoel voor humor hebt en jij jezelf veel te serieus neemt, doe jezelf en mij dan een groot plezier: neem dan niet deel aan TOP COACH INTENSIVE. Het is heel belangrijk dat je dit begrijpt. Want als iemand geen gezond gevoel voor humor heeft, gaat dit niet werken. Een cruciaal onderdeel van Radical Impact COACHING is humor, want zodra je kunt lachen om een ​​probleem, kunt je het veranderen. En het is mijn ervaring dat mensen die zichzelf o-zo serieus nemen zelf meestal not-my-type of cliënt zijn.

Heb jij tot hier gelezen en ben je er dus nog steeds? Mooi, dan lijkt het erop dat je gekwalificeerd bent. Maar vraag jij je misschien nog steeds af of Radical Impact COACHING wel zo goed is? En wat waar is, is waar... als je me nog niet hebt ontmoet, met mij hebt samengewerkt of hebt gepraat met een van de mensen die dat wel deden, weet je dat niet. Wat je echter wel kunt doen is enkele van de testimonials en succesverhalen lezen. En als je geïnteresseerd bent en overweegt deel te nemen aan TOP COACH INTENSIVE, neem dan contact met mij op.

Scroll naar top