fbpx

Voel jij (je) een MISFIT?

Voel jij (je) een MISFIT? Het zou zo maar kunnen zijn dat jouw persoonlijke waarden niet (meer) aansluiten bij de waarden van jouw werkgever.
Jouw waarden kunnen in de loop van de tijd veranderen. Zowel de waarden zelf als ook hoe belangrijk jij die vindt. Vaak ben jij je niet bewust van jouw waarden en de mismatch met die van de organisatie waar jij werkt maar voel je wel een bepaalde spanning, stress of ongenoegen.

Hieronder 4 stappen om erachter te komen of dit zo is:

– 1 – JOUW PERSOONLIJKE WAARDENHIËRARCHIE
♣ Pak een stapel post-its (‘geeltjes’).
♣ Denk na over wat je belangrijk vindt in je leven. En wat nog meer.
♣ Schrijf elke waarde op een aparte post-it.
♣ Zet al jouw waarden in volgorde van belangrijkheid: de meest belangrijke bovenaan.

– 2 – TEGENPOLEN
♣ Schrijf van elke waarde (post-it) het tegenovergestelde op een nieuwe post-it (je kunt hiervoor een andere kleur post-it gebruiken). Bijvoorbeeld bedrieglijk-/oneerlijkheid als tegenpool van eerlijkheid of alleen tegenover samen.

– 3 – TESTEN VAN JOUW HIËRARCHIE
♣ Neem je hoogste waarde, stel dat is X.
♣ Neem de tegenpool van de waarde die je eronder hebt geplaatst, stel dat is Y.
♣ Dit is de test: ben je bereid om in het begin een zekere mate van Y te accepteren, als dat meer X oplevert? (Zie het als kwartetten: “Mag ik van jou A, dan krijg jij van mij B?”)
♣ Zo ja, dan klopt de hiërarchie. Zo nee, dan is het criterium waarvan Y de tegenpool is, waarschijnlijk toch belangrijker dan X.
♣ Test op die manier de volgorde in je hiërarchie.
♣ Als je niet door te test heen komt, moet je waarschijnlijk twee criteria combineren tot een geheel.
♣ Stel je hiërarchie desgewenst bij.

– 4 – WAT IS JOUW PRAKTIJK HIËRARCHIE?
Proficiat! Je hebt nu je ‘officiële’ waarden hiërarchie vastgesteld. Maar wat is je dagelijkse, feitelijke hiërarchie?
♣ Noteer bij elk van jouw waarden een ruwe schatting van hoeveel tijd / procent van je tijd, aandacht en energie je in de praktijk besteedt om die waarde te verwezenlijken. Zo ontstaat je praktijk hiërarchie.
♣ Zijn er verschillen tussen je ‘officiële’ hiërarchie en je praktijk hiërarchie? Vast wel. Dat betekent dat er een verschil bestaat tussen datgene wat jij (zegt dat je) belangrijk vindt en wat je daar aan/mee doet. En dit verschil, die onbalans, creëert een MISFIT gevoel.

De cruciale vraag is dan “Wat ga je daar mee doen?”

Je kunt jouw waarden aanpassen of genoegen nemen met het feit dat daar minder aan wordt voldaan dan je zou willen. Wil je dit niet pas dan jouw acties en gedrag aan. Met andere woorden doe meer van wat jij belangrijk vindt. In het uiterste geval kies je een andere werkgever.

De bovenstaande oefening is ook heel waardevol om met je partner samen te doen. Voer de opdracht in dit geval eerst apart uit en vergelijk daarna jullie waarden hiërarchie met elkaar. Bevraag elkaar heel goed over wat je nou precies met een waarde bedoelt want het zou zomaar kunnen zijn dat jouw definitie en invulling van een waarde die voor jouw partner ook belangrijk is, een hele ander is. En dat kan ook gevoelens van onbegrip en onbalans veroorzaken. Als voorbeeld kan vrijheid (als waarde) voor jou iets heel anders betekenen dan voor jouw partner. En ook hoe dit in praktijk invulling krijgt. Vraag en luister dus vooral. Succes!

Scroll naar top